CAD Design

Wij ondersteunen U graag bij al uw mechanisch tekenwerk

 

 • Omzetten van schetsen naar werkbare technische tekeningen (zowel 3D tekeningen als 2D tekeningen)

 • Engineering / reverse engineering

 • Productontwikkeling in samenspraak met de klant

De volgende tekenpakketten hebben wij ter beschikking:​

 • Inventor

 • AutoCAD

Architect Assistentie

 

Teveel werk maar net niet genoeg om extra personeel aan te werven?
 

We bieden ondersteuning in uitvoerend tekenwerk waaronder het uittekenen van voorontwerpen, bouwaanvragen en uitvoeringsplannen (door de architect aangeleverd). Daarvoor maken we gebruik van het softwareprogramma Autodesk Revit. De plannen kunnen dan onmiddellijk in 3D bekeken worden en in 3D-visualisatietekeningen omgezet worden.


Gedurende de ontwerp –en uitvoeringsfase worden Revit modellen opgebouwd en onderhouden op project basis. De modelleurs hebben een bouwkundige opleiding en werken ter ondersteuning van het ontwerpteam/studiecel/projectleiding van de klant. De aangeleverde broninformatie wordt uitgewerkt tot volwaardige Revit modellen voor wat betreft constructieve, bouwkundige en civiele installatie technische onderdelen


Bij het uitvoeren van modelleerwerk wordt doelstelling, detailniveau, beoogde output en timing afgestemd met de opdrachtgever. Het modelleerwerk wordt altijd pragmatisch aangepakt in functie van het meest efficiënt voorzien van de informatiebehoefte.
Daarnaast kan u ook bij ons terecht voor de volgende zaken : het uittekenen van opmetingen, het overtekenen van bestaande plannen, het opmaken van verkoopplannen en het opmaken van specifieke family's in Revit.

revit 4.JPG
autocad 1.png
capture_139.png
CSE1807_MAG_FBIM_Figure_2-1.jpg
cadd3-big.jpg

BIM Coördinatie

 

Coördinatie, communicatie en transparantie zijn de sleutels tot succes van een bouwproject. BIM gaat in essentie over een collectieve benadering van het bouwproject in plaats van een individuele. BIM creëert een gecontroleerd, transparant en centraal platform dat toelaat om beter samen te werken. Zo bouw je duurzame relaties en investeer je in je eigen toekomst. BIM is duurzaam. BIM is winst.
Vertrouwen is goed maar controleren is beter. Wij kunnen onze klanten volledig ontzorgen op het gebied van BIM coördinatie en Modelchecking. Van advies tot en met de coördinatie en modelchecking.


BIM Execution Plan


Bij de aanvang van elk project is het maken van afspraken tussen partijen t.b.v. afstemmen van doelstellingen, verwachtingen en het bepalen van de daarmee gekoppelde output op basis van een vooropgestelde gecoördineerde planning. Deze afspraken moeten worden vastgelegd in een zogenaamd BIM Execution Plan. Dit is een levend document dat gedurende de looptijd van het project voortdurend zal worden bijgesteld na overleg. Het BIM Execution Plan komt tot stand in samenwerking met de projectdeelnemers en wordt tijdens het project beheerd door een BIM
manager. Alle projectdeelnemers confirmeren zich aan de inhoud van dit document.


Integratie BIM modellen


De werkelijke meerwaarde van het gebruik van BIM zit in de ketenintegratie. Het interdisciplinair samenwerken binnen een bouwproject verloopt heel wat efficiënter door BIM modellen met elkaar te integreren.
Gielen Drawing Company richt zich op de praktische ondersteuning van het BIM proces. Met behulp van moderne software tools worden potentiële conflicten vroegtijdig aan het licht gebracht, gevisualiseerd en gerapporteerd. Zo wordt communicatie transparanter en worden faalkosten op de bouwplaats sterk gereduceerd.

BIM Model


Het inzetten van een 3D BIM model verschaft meer inzicht, efficiëntere communicatie en betere controle op het ontwerp- en bouwproces, voor zowel alle ontwerp disciplines als voor de opdrachtgever en uitvoerende partijen. Dit inzicht reduceert onduidelijkheden en miscommunicaties en geeft bijgevolg een gunstige invloed op het besparen van faalkosten. Een basisvoorwaarde bij het werken volgens de BIM methode is dat alle betrokken partijen hieraan deelnemen en zich confirmeren aan BIM-afspraken opgesteld in het algemeen belang van het project.


Clash detectie


Met coördinatie-software worden modellen van verschillende disciplines in elkaar gevoegd en gecontroleerd op clashes. Daar waar verschillende onderdelen van modellen met elkaar interfereren wordt een conflict gesignaleerd. Deze conflicten worden vervolgens gerapporteerd en opgevolgd tijdens BIM coördinatie vergaderingen.

Quality Checking


Modellen worden gecontroleerd op ontwerpeisen en toegepaste regelgeving (bouwbesluit). Is de brandvluchtweg lang genoeg of is de gang breed genoeg?
Buiten geometrische eisen kunnen ook informatie-eisen gesteld worden aan modellen. Zit er een deurpomp op de binnendeur, is de brandwerendheid van de deur in relatie met die van de muur, zijn alle ruimtenummers uniek?
De frequentie en de tijdstippen waarop dit soort controles dient te worden uitgevoerd wordt beschreven in het BIM Project Execution Plan.

Scan to BIM


BIM is een standaard geworden in de planning, bouw en management van gebouwen. Op het vlak van architectuur en engineering in de bouwsector beschikt ook Gielen Drawing Company hiervoor over de belangrijkste en meest gebruikte software.

3D Laserscanning versus manueel meten


3D Laserscanning is een techniek die wordt toegepast voor veel verschillende vakgebieden waardoor het mogelijk is om bestaande situaties tot in detail vast te leggen. Met een Faro laserscanner kan Gielen Drawing Company snel en precies indoor en outdoor metingen uitvoeren in 3 dimensies.

Scan to BIM Werkwijze

 

 • As-built vastleggen a.d.h.v. onze Faro 3D laserscanner

 • Registratie/koppelen van de scandata tot een point cloud met onze software Scene

 • Exporteren gekoppelde scandata naar een Recap-file

 • Deze gekoppelde puntenwolk is reeds een heel nauwkeurig en gedetailleerd 3D document

 

3D Opmeten installaties


Bestaande installaties kunnen met behulp van onze 3D-Laserscanner vlot en nauwkeurig ingemeten worden. De complexiteit van de installatie is daarbij van ondergeschikt belang. Met onze gespecialiseerde software kunnen we vlot volgende punten uittekenen:

 

 • Design van Industriële faciliteiten met scandata

 • Cilindrische tanks, boilers of containers kunnen worden onderzocht

 • Ook kunnen er vervorming analyses worden geanalyseerd

 • Volume berekeningen kunnen hoog nauwkeurig worden berekend


VOORDELEN 3D LASERSCANNING

 

 • Volledige 3D informatie en documentatie

 • Complexe situaties, grote of verafgelegen objecten en veeleisende terreinen kunnen snel opgemeten worden

 • Nauwkeurig en gedetailleerd • Alle data steeds beschikbaar • Extra groot bereik

 • Visuele ondersteuning: fotorealistische puntenwolk en 360° foto’s

 • Extra positionering door geïntegreerde GPS

 • Faalkosten verlagend en tijdbesparend

 • Zeker concurrerend t.o.v. handmatig opmeten

 • Genereren van verschillende eindproducten uit 1 meting:

  • technische tekeningen

  • plannen

  • snedes

  • 3D-modellen

  • BIM-tekeningen

  • 3D visualisaties

scan_to_bim_ava.jpg
maxresdefault (1).jpg
maxresdefault (2).jpg
screenshot simplify 3d-1.png
IMG-20170419-WA0004.jpg
IMG-20170406-WA0006.jpg

3D Printen

 

Vraag een offerte aan


Omschrijf kort je project, of upload een tekening. Hoe meer informatie, hoe sneller we kunnen starten.

 

Een volledig nieuwe oplossing nodig?

Contacteer ons via ons algemeen contactformulier.


Wissel informatie uit


Onze specialisten controleren je offerteaanvraag. Ontbreekt er nog informatie? Wij contacteren jou om samen af te stemmen. Zo krijgt jouw 3D-project snel vorm.


Ontwerpen


Heeft u hulp nodig bij het modelleren van uw printopdracht? Ook daarin kunnen wij faciliteren. Op basis van een fysiek of digitaal model kunnen wij een digitaal 3D bestand maken voor 50 euro per uur ex btw.


Ontvang een offerte op maat


De details van je project liggen vast. Wij bezorgen je een offerte op maat. Moet er nog iets aangepast worden? Wij regelen het. Ben je akkoord en klaar voor productie? Dan keur je de offerte online goed.


Printservice


Met onze expertise zorgen we ervoor dat uw ideeën snel gerealiseerd worden. We zorgen voor optimale printinstellingen waarbij we kijken naar levertijd en productkwaliteit. We geven technische feedback op uw designwerk waardoor we deze gezamenlijk gaan optimaliseren voor 3D printing. Daarnaast beheren wij het gehele 3D print proces, vanaf het moment dat u de file aanlevert.


Hierdoor beschikt u in korte tijd over een geavanceerde productietechniek en bent u gegarandeerd van een soepele integratie van deze techniek binnen uw bedrijf.


Ontvang jouw unieke oplossing


Jouw unieke oplossing is klaar. Wij zorgen voor de levering. Virtuele projecten ontvang je via email. Fysieke projecten leveren we tot aan je deur.